KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Pozivno pismo 2017

Dragi prijatelji i kolege,

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 3. međunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije "KARNEF 2017", koji će se održati od 11. do 13. maja 2017. godine u Pirotu.

,,KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, pulmolozi, anesteziolozi, kardiovaskularni hirurzi. Od nesumljivog značaja je i učešće farmaceuta, hemičara i biologa. 

Mutidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, dijagnostici, prevenciji i lečenju, obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Konferencija će uključivati plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i sastanke sa stručnjacima iz različitih područja istraživanja. Obezbeđene su nagrade za najbolji istraživački rad u području kardionefrologije.

Kao i prethodnih godina, biće velik broj predavača iz inostranstva, što svakako ukazuje na svu važnost i kvalitet ovog Kongresa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo u našoj zemlji i regionu, već i na jugoistoku Europe.

Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u organizaciji ovih skupova i u kontinuiranom radu na problemima otkrivanja uzroka i adekvatnog tretmana bolesnika sa udruženim bolestima srca i bubrega prepoznata je i od strane velikim svetskih asocijacija. Naša organizacija postala je pridruženi član Međunarodnog društva za nefrologiju (ISN).

Srdačno vas pozivam da nam se pridružite i da aktivno učestvujete u Konferenciji i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

U nadi da se vidimo uskoro u Pirotu,

Pozdrav,

 

Prof. Dr. Sonja Radenković

Predsjednik organizacijskog odbora

Vi ste ovde: Home ss Pozivno pismo 2017