KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Mišljenja predavača o Karnefu 2019

1. Sve pohvale za KARNEF 2019. Kongres je održan u prijatnoj atmosferi, u Ribarskoj banji. Kongresna sala je bila podjednako komforna kako za  predavače, tako i za slušaoce. Satnica je maksimalno poštovana, a što je najvažnije od svega, bilo je mnogo kvalitetnih i interesantnih predavanja. 

Bila je ovo sjajna prilika za razmenu profesionalnog iskustva sa kolegama iz naše zemlje i inostranstva.

Još jednom sve pohvale za organizaciju jednog ovako velikog skupa i nadam se nastavku saradnje i sledeće godine.

 

Prof. Jelena Nešović Ostojić

Institut za patološku fiziologiju

Medicinski fakultet Beograd

 

2. Mislim da, i ove godine, kao i  mnogih prethodnih, Kongres kardionefrologije i hipertenzije  zaslužuje visoku naučnu ocenu i sve pohvale, pre svega, pažljivo odabranim aktuelnim temama iz ove oblasti. Svedoci smo da mnoga najnovija  bazična i eksperimentalna ispitivanja iz kardionefrologije nisu danas daleko od primene u kliničkoj praksi, što je veoma značajno u dijagnostici i tretmanu pacijenata sa hroničnom bubrežnom bolešću, kao i primarnoj srčanoj slabosti koja se komplikuje bubrežnim otkazom. Najnovija genetska istraživanja u ovoj oblasti, kao i patofiziološki mehanizmi dali su nova saznanja koja pružaju mogućnost za bolje lečenje i pravovremenu dijagnostiku pacijenata koji su u kardiorenalnom ili pak u renokardijalnom sindromu. I ove godine smo imali priliku da čujemo predavanja kolega i eminentnih stručnjaka iz inostranstva, što je naročito značajno i edukativno za mlade lekare, kliničare ali  i mlade  naučnike koji se bave bazičnom naukom. 

Ovaj Kongres je od samog pocetka njegovog postojanja  negovao multidisciplinarni pristup, saradnju  stručnjaka raznih profila, kako u bazičnoj nauci, s jedne strane, tako i lekara-kliničara, nefrologa, kardiologa, endokrinologa, sa druge strane. Edukativni seminari koji su obrađivali aktuelne teme u kardionefrologiji dali su poseban pečat ovogodišnjem skupu i potvrdili, još jednom, njegov kvalitet i potrebu da se i dalje neguje kontinuitet u praćenju naučnih saznanja u oblasti kardionefrologije.

Ribarska Banja je prelepo odabrani anbijent za ovo zbivanje. Još jednom hvala Prof. Sonji Radenković na velikoj energiji i trudu koji ulaže svaki put da bi organizovala ovaj skup, a pre svega na pažljivo odabranim aktuelnim temama.

 

Prof. dr Gordana Peruničić-Peković MD PhD

 

3. KARNEF 2019 je bio vrlo lepo organizovan kongres sa velikim brojem izuzetnih predavčca i zanimljivim predavanjima, perfektno uklopljenim sa društveno-socijalnim događanjima i na atraktivnom mestu kao što je Ribarska Banja.

 

Dr Radmila Novaković

Naučni saradnik

Institut za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu

 

4. Smatram ovaj jednim od najboljih Karnefa do sada.

 

Asist. prof. Dijana Stojanović

Institute of Pathophysiology Faculty of Medicine, Niš

 


5. „Save the date“ dobija značaj kada se spomene KARNEF. Izuzetan naučni skup vredan pažnje svakog nefrologa, kardiologa, fiziologa, biologa... U svoje ime i kolega iz grupe jedva čekamo sledeći skup.

 

Dr Milan Ivanov

 

6. Izuzetan skup vrhunskih profesionalaca od kojih se moglo mnogo toga korisno čuti i naučiti. Primetno je podizanje renomea i značaja skupa sa svakim narednim dešavanjem. Entuzijazam i energija profesorke Radenković oko organizacije i realizacije celog događaja su zaista za divljenje.

 

Dr Zoran Miloradović

Naučni savetnik

Univerzitet u Beogradu, Institut za medicinska istraživanja


7. Pre svega bih želela da Vam čestitam na uspešnoj realizaciji tako velikog poduhvata!

Ucešće na Kongresu koji je okupio veliki broj eminentnih stručnjaka i predavača, meni lično predstavlja veliku čast.

Zahvalna sam na prilici koja mi je ukazana!

Iskrene čestitke!!!

Srdačno,

 

Jelena Lazarević

 

8. Nadam se da sam bar malo doprinela odličnom radu Kongresa. Vama čestitam na entuzijazmu, upornosti, energiji i odabiru tema. Ja sam uživala. U našoj plućnoj sesiji oduševila me je dr Tasić Danijela koja je imala odlično predavanje.

Želim Vam da i dalje uspešno radite.

S poštovanjem,

 

Prof Tanja Pejcić

 

9. Skup je bio dobar, predavanja na visokoj razini, možda bi trebalo imati malo više slušatelja (što je lako reči, a realnost...). Ribarska Banja je jedno od najlepših mesta koje sam video u Srbiji.

 

Lp Prof. Dr Radovan Hojs

University of Maribor 

 

10. Poštovana profesorka Sonja, hvala na zaista prijatnom i iskrenom druženju. Budite dobro. Srdačan pozdrav iz Maribora. 

 

Sebastjan Bevc

Vanredni prof. dr, dr med. 

Šef departmana za nefrologiju

Univerzitetski medicinski centar, Klinika za internu medicinu 

 


11. Dozvolite da Vam se još jednom zahvalim na pozivu i organizaciji skupa.

Pozdrav,

 

Marjan Bosevski

 

12. Hvala vam na vinu, na divnoj konferenciji, svim dobrim ljudima koje sam upoznao (započinjem istraživački rad o uticaju IV gvožđa na srce sa dvoje Italijana), za prelepo mesto u kome smo odseli, u srcu prirode sa šumama i prelepim građevinama - savršeno mesto. I sve to zbog Vas!!! Blagosloveni bili vi i vaš neumorni rad.

 

Donald Silverberg

Medicinski fakultet Univerziteta u Tel Avivu

 

13. Zahvaljujem na Vašem pozivu, odličnom kogresu i ljubaznosti, koju smo sretali na svakom koraku.

Srdačan pozdrav

 

Pavel Skok

 

14. Poštovana prof. Radenković,  

još jednom Vam se zahvaljujem za vaše gostoprimstvo u divnoj Ribarskoj Banji i srdačnu dobrodošlicu.

Čestitke za odličan program kongresa KARNEF i vrhunske predavače.

Nadam se, da sam svojim učešćem doprineo kvalitetu Karnefa.

Jedino je šteta što je na predavanjima bilo tako malo ljudi.

Još jednom puno hvala za sve!!

Srdačan pozdrav,

 

Robert Ekart

 

15. Draga Sonja

Još jednom želim da Vam se zahvalim na pozivu na skup KARNEF. Bilo je zadovoljstvo učestvovati i upoznati se sa kolegama. Organizacija je bila sjajna.

Puno hvala !

 

Grazia Tamma, PhD

Departman bionauke, biotehnologije i biofarmacije

Vanredni prof. fiziologije

Univerzitet Bari Aldo Moro

 


16. 
Ovogodišnji Kongres kardionefrologije je ponovio svoj uspeh iz prethodnih godina, kako po brižljivo odabranim temama, tako i po aktuelnosti iznešenih podataka od strane učesnika bazičara, molekularnih biologa, genetičara, tako i lekara kliničara, eminentnih nastavnika iz zemlje i inostranstva. Neprocenjiv benefit ovakvog skupa je upravo multidisciplinarnost. Otuda i interesovanje učesnika skupa da ponovo dođu narednih godina.

Mišljenja sam da tradiciju ovog Kongresa ne treba prekidati, i pored različitih poteškoća sa kojima se prof. Radenković sreće u toku priprema za održavanje istog. Još jednom iskrene čestitke prof. Radenković na izuzetno dobroj organizaciji i vođenju Kongresa i odabiru predavača, kao i apel nadležnima da pokažu empatiju i razumevanje za neophodnost održavanja ovog Kongresa i u buduće. 

 

Srdačan pozdrav,

 

Prof. dr sc. med. Zorica Rašić-Milutinović

Internistička ordinacija Rašić

 

17. Hvala Vam na ljubaznom pozivu na skup KARNEF-a i gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici ovom prilikom.

Zaista sam uživao što sam Vas video i prisustvovao delu naučnog skupa na tako lepom mestu.

Nažalost, zbog svog rasporeda nisam mogao da ostanem duže i uživam više u Ribarskoj banji,

Sledeći put ću pokušati da ostanem duže.

 

Prof. dr Bernard Canaud

Francuska

Vi ste ovde: Home Karnef 2019 ss Mišljenja predavača o Karnefu 2019