KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

POZIV ZA DODELU NAGRADA

Udruženje za kardionefrologiju Srbije

KARNEF

Poštovane koleginice i kolege,

pozivam Vas da konkurišete za nagrade za najbolje objavljene publikacije u 2021. godini u oblasti kardionefrologije.

Neophodno je da autor ili bar jedan od koautora publikacije, koja se nominuje za nagradu, bude član Udruženja za kardionefrologiju Srbije.

Molim Vas da predložene radove pošaljete do 01.03.2022. godine na e-mail adresu:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obaveštenje o dobitnicima nagrade biće objavljeno na sajtu Udruženja za kardionefrologiju Srbije 01.04.2022 godine.

Svečano uručenje nagrada obaviće se na Šestom međunarodnom kongresu kardionefrologije i hipertenzije- Karnef 2023.

 

Predsednik Udruženja za kardionefrologiju Srbije

Prof. dr Sonja Radenković

 

Registracija- postanite aktivan član Udruženja

Registrujte se i učlanite u Udruženje za kardionefrologiju Srbije. Ovim stičete pravo da aktivno učestvujete u radu Udruženja, prisustvujete skupštini Udruženja, predlažete i birate članove predsedništva. Budite deo tima!

Učlanjenje je besplatno, a PRIJAVA se podnosi online.

Pozivno pismo 2017

Dragi prijatelji i kolege,

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 3. međunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije "KARNEF 2017", koji će se održati od 11. do 13. maja 2017. godine u Pirotu.

,,KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, pulmolozi, anesteziolozi, kardiovaskularni hirurzi. Od nesumljivog značaja je i učešće farmaceuta, hemičara i biologa. 

Mutidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, dijagnostici, prevenciji i lečenju, obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Konferencija će uključivati plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i sastanke sa stručnjacima iz različitih područja istraživanja. Obezbeđene su nagrade za najbolji istraživački rad u području kardionefrologije.

Kao i prethodnih godina, biće velik broj predavača iz inostranstva, što svakako ukazuje na svu važnost i kvalitet ovog Kongresa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo u našoj zemlji i regionu, već i na jugoistoku Europe.

Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u organizaciji ovih skupova i u kontinuiranom radu na problemima otkrivanja uzroka i adekvatnog tretmana bolesnika sa udruženim bolestima srca i bubrega prepoznata je i od strane velikim svetskih asocijacija. Naša organizacija postala je pridruženi član Međunarodnog društva za nefrologiju (ISN).

Srdačno vas pozivam da nam se pridružite i da aktivno učestvujete u Konferenciji i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

U nadi da se vidimo uskoro u Pirotu,

Pozdrav,

 

Prof. Dr. Sonja Radenković

Predsjednik organizacijskog odbora

Srećna Nova Godina i Božić

Drage koleginice i kolege, saradnici i prijatelji,

U ime Udruženja za kardionefrologiju Srbije, kao i u svoje lično ime, čestitam Vam predstojeće Novogodišnje i Božične praznike! Neka Vam Nova 2022. godina donese dobro zdravlje, radost i ostvarenje svih novih ideja i želja!

 

 

Ovo je i prilika da Vam se zahvalim što ste svih prethodnih godina učestvovali u radu Udruženja i time doprineli njegovom razvoju i promociji, ne samo u okvirima naše zemlje, već i u inostranstvu.

I nadalje ćemo kao osnovne vrednosti u aktivnosti Udruženja, negovati visoki naučno stručni kvalitet, multidisciplinarni pristup i timski rad.

U narednoj godini, u prvom planu biće naš edukativni rad na polju udruženih bolesti srca i bubrega i bolesti visokog krvnog pritiska, a kao osnovni cilj biće ne samo aktuelnost zastupljene tematike, već i mogućnost primene novih saznanja u svakodnevnom kliničkom radu.

 

Predsednik Udruženja za kardionefrologiju Srbije

Prof.dr Sonja Radenković

 

Uputstvo za prezentaciju radova - KARNEF 2019

Usmene prezentacije - trajanje prezentacije od 15 do 20 minuta (vreme će biti određeno u definitivnom programu sastanka!). Slajdovi treba da budu na engleskom, a izlaganje na engleskom ili srpskom jeziku. Predavačima će biti na raspolaganju video bim projektor sa pratećom opremom. Molimo Vas da prezentacije budu izrađene u Power Point-u sa korišćenjem Times New Roman ili Arial fonta.

Poster prezentacije - dimenzije panoa za poster prezentacije su: širina 120cm, visina 80cm. Tekst na posterima treba da bude na engleskom, a diskusija na srpskom ili engleskom jeziku.

Vi ste ovde: Home ss