KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Dobrodošli na KARNEF 2017

 

ČETVRTI MEĐUNARONI KONGRES KARDIONEFROLOGIJE I HIPERTENZIJE

17-19. maj 2019.

Niš

 

 Drage koleginice i kolege ,

Pozivam Vas  još jednom  na Četvrti medjunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije i podsećam na datum njegovog odrzavanja: 17.-19. maj 2019. godine. Obećavam da ćete, kao i uvek, dobiti  mnogo novih saznanja  o udruženim bolestima srca i bubrega, novinama u  njihovoj dijagnostici i terapiji, što  će vam biti od neprocenjivog značaja u vašem svakodnevnom radu. 

 

„KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, vaskularni i kardiohirurzi. Ove godine sa nama biće i farmaceuti, hemičari i biolozi.

Multidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, prevenciji i lečenju, s obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Rad skupa će se odvijati kroz plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i direktne susrete učesnika sa ekspertima iz pojedinih oblasti. Predviđene su nagrade i priznanja za najbolje istraživačke radove iz oblasti kardionefrologije.

Kao i predhodnih godina na sastanku će biti veliki broj stranih predavača, što svakako govori o značaju i kvalitetu skupa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo na prostorima naše zemlje, već i u regionu i u Jugoistočnoj Evropi. Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u edukativnom i naučno-istrazivačkom radu na polju bolesti bubrega i srca, kao i u organizaciji ovakvih skupova je prepoznata i od strane velikih svetskih asocijacija. Od marta meseca 2016. godine naša organizacija je pridruženi član Svetskog udruženja nefrologa.

Pozivam Vas da nam se pridružite i uzmete aktivno učešće u radu skupa i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

Do skorog viđenja na" Karnefu",

srdačan pozdrav,

Prof dr.Sonja Radenković

Predsednik Organizacionog Odbora

 

 

Vi ste ovde: Home KARNEF 2017 Sr Organisation 2017 Sr Dobrodošli na KARNEF 2017