KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Smeštaj Kruševac i Ribarska Banja

Kruševac

Za učesnike kongresa koji su svoj smeštaj uzeli u Kruševcu, biće organizovan prevoz do Ribarske Banje za vreme trajanje kongresa dva puta dnevno.

Napomena: Rezervacije izvršiti do 30.4.2019. godine.

Ribarska Banja

Specijalna bolnica "Ribarska Banja"

Specijalna bolnica Ribarska Banja ima 510 postelja, od kojih 230 u sistemu zdrastvenih ustanova Srbije, dok je preostalih 280 na slobodnom tržištu. U vilama Srbija, Bosna, Hercegovina, Vojvodina, Dalmacija, Slavonija, Hrvatska, Crna Gora i Pogled, pored jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, imaju i standardne i lux apartmane. Na temeljima starog turskog amama iz 17.veka podignut je moderan spa centar.

37205 Ribarska Banja
Tel: 037/865-263
Fax: 037/865-129

Informacije i rezervacije
Tel: 037/865-120, 037/865-270, 063/87-82-886 
www.ribarskabanja.rs 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Vila "Di Lusso"


Vila Di Lusso je savremeni objekat u neposrednoj blizini Specijalne bolnice "Ribarska Banja" (300m), koji će sasvim sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe udobnog smeštaja i prijatnog boravka u ovom banjsko - klimatskom lečilištu. U okviru Vile Di Lusso na raspolaganju vam je 60 ležajeva u dvokrevetnim sobama i apartmanima sa kupatilom. Svaka soba ima sopstveni balkon, televizor(kablovska tv) i bežični internet. Gostima je na raspolaganju restoran, kao i parking, a u okviru objekta je lift. Ribarska Banja je balneološko lečiliste i klimatsko mesto, nalazi se na severnim padinama planine Jastrebac, na nadmorskoj visini od 540m, u dolini Ribarske reke. Smeštena je u središnjem delu Srbije, u Rasinskom okrugu, 220km od Beograda, 35km od Kruševca, i 72km od Niša. Priuštite sebi luksuzan odmor u Vili Di Lusso i uživanje i relaksaciju.

Tel: 037/865-125, 066/202-101 
www.dilusso-ribarskabanja.com 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Vila "Janus"

 

Vila Janus vas očekuje na ulazu u Ribarsku Banju i udaljena je svega 600 metara od centra Ribarske Banje odnosno specijalne bolnice. Vila je novi objekat izgrađen 2006. godine. Smeštaj raspolaže sa 50 ležajeva. Poseduje 4 apartmana za 3 osobe, 1 apartmanom za 4 osobe, 14 dvokrevetnih soba i 2 četvorokrevetne sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, kablovsku televiziju, Internet, parno grejanje, klimu. Uz samu vilu, sagrađen je i restoran Janus u etno stilu. Restoran je dostupan kako korisnicima smeštaja Vile Janus tako i ostalim posetiocima Ribarske Banje. Tradicionalna srpska jela kojima će vas poslužiti u ovom restoranu napravljena su od domaćih namirnica proizvedenih na imanju vlasni smeštaja i restorana Janus. Cene hrane su jako povoljne, a ukoliko se sa vašim društvom u restoranu Janus nađete vikendom uveče Vaš provod će upotpuniti muzički program.

Tel: 037/476-476; 064/20-60-883; 064/51-37-449


Vila "Marija"

Vila Marija u Ribarskoj Banji je moderan i luksuzno opremljen smeštaj koji je od specijalne bolnice Ribarska Banja udaljen 700 metara. Sagrađena je 2010. godine. Smeštaj Marija raspolaže sa 4 studia, jednim apartmanom, jednom jednokrevetnom i sa dve dvokrevetne sobe. Svaka soba ima kupatilo, parno grejanje, klimu i kablovsku televiziju. U okviru smeštaja Marija funkcioniše restoran sa velikom terasom. Za goste ispred vile obezbeđen je parking prostor.

Ribarska Banja
Tel: 069/10-12-949


"Ribarski konaci"


Sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo, LCD TV i besplatan Wi-Fi. Na raspolaganju je takođe i moderno opremljena kuhinja po meri čak i najboljih kulinara. U sastavu Ribarskih Konaka nalazi se i biljna apoteka u kojoj ćete pronaći proizvode pravljene po tradicionalnim recepturama dokazane efikasnosti.

Tel: 066-00-50-55; 065/99-037-19


Vila "Nena"

Svaka soba ima svoje kupatilo i terasu, a u potkrovlju je smeštena zajednička kuhinja. Obezbeđen je parking prostor za goste smeštaja Nena, a u dvorištu smeštaja u toku sezone funkcioniše bar, restoran. Na meniu restorana su roštilj, razna kuvana jela i desert. Vila ima dostupnih sedam dvokrevetnih soba, kao i dve jednokrevetne sobe. Cena noćenja sa doručkom za učesnike kongresa je 1100RSD. Za doručak se služi domaća hrana.

Tel: 037/475-26


Vila "Dynasty"

Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš-kabinom i toaletom, terasu, grajanje, TV-prijemnik, internet sa WiFi-em, mini-bar, kuvalo za kafu, komarnike na prozorima kao i peskire za internu upotrebu. U prijatnom restoranu sa terasom nasim gostima pruzamo i ugostiteljske usluge. Cena noćenja sa doručkom za učesnike kongresa je 1100RSD. Za doručak se služi domaća hrana.

Tel: 062/82-99-397


 

Privatan smeštaj u Ribarskoj Banji

KM turist
Jug Bogdanova 39
Tel: 037/449 720


Smeštaj u Kruševcu

Hotel Golf

HOTEL GOLF STANDARD **

Svojim gostima nudi smeštaj u 16 soba sa 30 ležajeva. Sve sobe su klimatizovane, sadrže mini bar, satelitski tv program, telefon, fen… Hotel krasi izuzetna kuhihja sa svim specijalitetima sa roštilja, kao i bogat izbor morske i rečne ribe.

Cena prenoćišta :

Jednokrevetna soba: 2900 dinara

Dvokrevetna soba: 4200 dinara

Trokrevetna soba: 5400 dinara

Porodični apartman: 6500 dinara

 

HOTEL GOLF LUX ***

Svojim gostima nudi smeštaj u 23 sobe i 6 apartmana sa ukupno 52 ležaja. Sve sobe i apartmani su klimatizovani, sadrže mini bar, tv, telefon, fen, sef, internet. Kupatila su luksuzno opremljena sa djakuzi kadama, a tuš kabinama sa masažerima.

Cena prenoćista:

Jednokrevetna soba: 3600 dinara

Dvokrevetna soba: 5200 dinara

Trokrevetna soba: 6600 dinara

Apartman (za jednu osobu): 5500 dinara

Apartman (za dve osobe): 7500 dinara

 

Boravišna taksa po osobi za jednu noć je 100,00 dinara.

U cenu prenoćista je uračunata internet konekcija, doručak, korisćenje bazena i teretane.

Usluge polupansiona plus 700,00 dinara.

Usluge punog pansiona plus 1400,00 dinara dnevno, po osobi.

Hotel poseduje rent a car usluge.

Ostali sadržaj hotela: FITNES CENTAR, SAUNA, BAZEN, MASAZA, CAFFE BAR

 


Hotel BISER

Hotel BISER ima kapacitet od 3 apartmana i 12 dvokrevetnih soba, čiji su otmeni enterijeri i savremena oprema pogodni kako za boravak poslovnih ljudi tako i za porodični smeštaj.

Cena uključuje noćenje sa doručkom i boravišnom taksom.

Standard soba:

Za jednu osobu: 3350 RSD

Za dve osobe: 5700 RSD

U sobama:

 • Klima uređaj
 • Telefon
 • Mini bar
 • Kablovski internet
 • Besplatan pristup Wi-Fi mreži

Soba 104

Soba 204

Soba 304

Lux soba:

Za jednu osobu: 4350 RSD

Za dve osobe: 6200 RSD

U sobama:

 • Klima uređaj
 • Sef
 • Telefon
 • Mini bar
 • Kablovski internet
 • Besplatan pristup Wi-Fi mreži

Soba 105

Soba 203

Soba 305


Ribarska banja - mesto održavanja Četvrtog međunarodnog kongresa kardionefrologije i hipertenzije - KARNEF 2019 17. - 19. maja 2019. godine

 O banji

Ribarska Banja je ime dobila po ribarima koji su na ovim izvorima pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta za potrebe dvora Kneza Lazara.

Ribarska Banja se nalazi na obroncima Velikog Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 72 km od Niša i 220 km od Beograda. Poznata je kao oaza čistog jastrebačkog vazduha, zdrave hrane i lekovitih termalnih izvora.

Lekovitost ribarskih izvora poznata je ljudima još od praistorije, čemu svedoče arheološka nalazišta u okolini Banje. Zagrlatu Župu, kraj oko Ribarske Banje, dobio je Stefan Nemanja za punoletstvo, dok je Knjeginja Milica sa svojim dvorskim damama održavala lepotu upravo na izvorima u Ribarskoj Banji. Ni Turci nisu bili ravnodušni prema lekovitosti ove vode, pa su podigli hamam- tursko kupatilo na izvorima kako bi održavali zdravlje.

Nakon oslobođenja, 1834. g. Knjaz Miloš je naredio da se naučno ispitaju vode Ribarske Banje na Medicinskom Fakultetu u Beču. Ta godina uzeta je kao godina početka naučno utemeljenog rada. Od tada do danas sve krunisane glave Srbije posećivale su i boravile u Ribarskoj Banji. Naročito je Banju voleo kralj Petar I Karađorđević, koji je ovde često boravio, lečio reumu i radio državničke poslove. Deklaraciju o povratku Kosova i Metohije matici Kraljevini Srbiji potpisao je u Ribarskoj Banji 25. 08.1913.g. Upravo je on i inicirao nagli razvoj i izgradnju Ribarske Banje, koji ne prestaje do današnjih dana., a i zbog celokupne ponude i doživljaja, kao i zbog brojnih nagrada i priznanja Ribarsku Banju nazivaju – kraljevska banja. 

Lekovite vode Ribarske Banje ravne su lekovitim vodama u francuskim Pirinejima i među najboljim su u svetu. U Ribarskoj Banji lekovita voda pomaže u lečenju ortopedskih, koštano-zglobnih i degenerativnih oboljenja, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma, kroz spa-program, radi postizanja optimalnog načina življenja i očuvanja zdravlja. Ribarska Banja, Specijalna bolnica Ribarska Banja, RH centar Ribarska Banja, kao lider zdravstvenog turizma, akcenat stavlja na prevenciju, koja je najbolji lek, a svojim gostima nudi, pored medicinskog i spa programa, brojne prateće sadržaje radi potpunog doživljaja, koji najbrže dovodi do optimalnog stanja organizma. Ova ustanova je od  2009. godine nastavno  naučna  baza Medicinskog fakulteta u Beogradu, što je pravi dokaz da  se radi o  vrhunskoj reprezentativnoj ustanovi.

 

 

Preliminarni program skupa 2019

Grad domaćin kongresa - Kruševac

Grad Kruševac

Grad Kruševac zahvata površinu od 854 km², ima 101 naselje sa preko 145.000 stanovnika. Sam grad Kruševac, kao urbano područje, broji oko 65.000 stanovnika i predstavlja centar Rasinskog okruga. Kruševac se nalazi u kruševačkoj kotlini koja obuhvata kompozitnu dolinu Zapadne Morave i prostire se između Levča i Temnića na severu, Župe, Kopaonika i Jastrepca na jugu i Kraljevačke kotline i Ibarske doline na zapadu. Kao grad bogate tradicije i sa viševekovnom istorijom, nekada srednjevekovna srpska prestonica, Kruševac danas predstavlja moderan grad, ekonomski, administartivni, kulturni, zdravstveni, obrazovni, informativni i sportski centar od značaja za Rasinski okrug i Republiku Srbiju.

Znamenitosti Kruševca

Spomenik Knezu Lazaru

Spomenik osnivaču Kruševca, knezu Lazaru,nalazi se u istočnom delu arheološkog parka "Lazarev grad". Otkriven je 27. juna 1971. godine, povodom proslave "Šest vekova Kruševca".Autor Nebojša Mitrić, vajar iz Beograda, za predstavu figure Lazara, bio je inspirisan uobičajenim položajem srpskih srednjevekovnih vladara na svom kovanom novcu: sedeći stav sa mačem preko krila. Lik kneza Lazara urađen je prema ktitorskoj fresci u manastiru Ravanica. Graditeljske osobine kneza Lazara prikazane su konturama srednjevkovnog grada na levom ramenu figure, kao i obrisima Lazarice pod pazuhom desne ruke koji se lako uočavaju. Ornamenti na haljini preuzeti su sa Lazareve haljine čija se kopija čuva u Narodnom muzeju Kruševca.

 

Arheološki heološki park – Lazarev grad

Svoj prestoni grad knez Lazar, po svemu sudeći, podiže 1371. godine, kada kao najmoćniji oblasni gospodar učvršćuje vlast na čitavoj osvojenoj teritoriji. Kao grad, Kruševac se prvi put pominje početkom 1387. godine, u povelji kojom knez Lazar potvrđuje ranije trgovačke privilegije Dubrovčanima (”U slavnom gradu gospodstva mi Kruševcu...”).

Značajna saznanja o izgledu srednjevekovnog Kruševca i potpuniju sliku o životu koji se u njemu odvijao pružila su obimna arheološka istraživanja kompleksa, obavljena od 1961. do 1971. godine. U prethodnom periodu od srednjevekovnih objekata bili su poznati crkva Lazarica, ostaci glavne kule sa delom bedema prema severu i neznatni tragovi zidova unutar samog kompleksa. Utvrđenje nešto izduženo u pravcu jugozapad - severoistok (dimenzija 300 x 200 m, po osama), obuhvata prirodnu zaravan sa najvišom kotom 161,33 m. Građen po modelu i na iskustvima vizantijske i srpske odbrambene arhitekture prethodnog perioda, kompleks je najverovatnije podignut u dve faze: "mali grad" (glavna kula, rampa, rov i jedna manja kula) i palata sa pratećim objektima u jugozapadnom delu, zidanisustovremeno i nešto ranije u odnosu na ostale profane građevine, utvrde "velikog grada" i crkvu Lazaricu. Pored ostataka više kula u bedemima utvrđenja, među mnogobrojnim objektima "velikog grada" značajem i veličinom izdvajaju se pridvorna crkva, palata i konjušnica.

Glavna gradska kula ("Donžon"), danas očuvana u visini od oko 18 m (objekat je bio visok preko 20m), zidana je oblutkom i lomljenim kamenom, sa tesanicima od peščara kao ojačanjima u uglovima.Na osnovu vidljivih ležišta međuspratnih konstrukcija na istočnoj strani, gde se nalazio i glavni ulaz, može se zaključiti da je, pored prizemlja, imala četiri sprata. Približno spoljni oblik linije glavne kule i bedema koji od nje polaze u pravcu severa i istoka, prati odbrambeni suvi rov dubine 4,5 m i maksimalne širine 9 m, neobrađenog dna, sa stranicama ojačanim potpornim zidovima. Građevina je imala odbrambenu ulogu, posebno kao poslednji otpor neprijatelju koji je već prodro unutar zidina grada.

Kao jedan od malobrojnih gradskih centara i važno političko, privredno i ekonomsko središte Moravske Srbije, Kruševac je pružio dragocen doprinos razvoju kulture i umetnosti ovog doba. Izuzetna dostignuća u oblasti crkvenog graditeljstva i monumentalnog slikarstva ovu epohu čine najoriginalnijom u čitavoj srpskoj srednjevekovnoj umetnosti, predstavljajući istovremeno, posebno po svojevrsnom graditeljskom zamahu, i jedini vitalni stvaralački ogranak vizantijske arhitekture poznog srednjeg veka.

 

Spomen park Slobodište

Spomenički kompleks "Slobodište" prostire se na južnoj periferiji grada, pored Vaspitno-popravnog doma koji je nekada bio nemački logor, na mestu gde je okupator streljao tokom Drugog svetskog rata više stotina rodoljuba iz Kruševca i okoline.

Po arhitektonskim rešenjima i filozofskoj poruci, Slobodište predstavlja izuzetan spomenički kompleks u našoj zemlji, posvećen slobodi i revoluciji.

Centralni spomenički deo pripada konceptu koji je, po ideji Dobrice Ćosića, realizovao Bogdan Bogdanović, u periodu od 1960. do 1965. godine.

 

Spomen miru

Ovaj svojevrstan spomenik ideji mira postavljen je u Kruševcu na Gazimestanskom trgu 1997. godine.Spomenik, u izvesnoj meri, predstavlja krunu mirotvoračkih akcija, koje u Kruševcu sprovode klubovi mira, ponikli na inicijativu profesora Pavla Bubanje. Blagodareći ovim aktivnostima, Kruševac je prihvaćen kao član grupe od preko 80 svetskih gradova "Vesnika mira". Kao priznanje za rezultate na ovom polju, Kruševac je dobio i dve nagrade: Medalju mira 1986. i Medalju vesnika mira 1990. godine.

Zvanično obaveštenje o produžetku roka za prijavu radova, slanje sažetaka i uplate rane kotizacije

Četvrti međunarodni kongres kardionefrologije održava se od 17. do 19. maja 2019. godine u kongresnoj sali u okviru Specijalne bolnice Ribarska banja u Ribarskoj banji.

Važna napomena za učesnike iz Srbije: Vaše prisustvo i učesće na Kongresu zahteva da se registrujete i učlanite u Udruženje za kardionefrologiju Srbije. Ovim stičete pravo da aktivno učestvujete u radu skupštine Udruženja, predlažete i birate članove predsedništva i predsednika.

Učlanjenje je besplatno, a prijava se podnosi online.

Za istraživače, doktorante i specijalizante (uz adekvatan dokaz), predvidjena kotizacija je 3500 RSD (do 31.03.2019), a posle tog roka je 5000 RSD.  Za ostale učesnike (grupa od 10 i više) kotizacija je 5000 RSD, a posle tog roka je 7000 RSD. Pojedinačne kotizacije do 31.3.2019. su 7000RSD, a posle tog roka su 9000RSD. Pre uplate obavezno izvršiti registraciju.

Posle registracije, kotizacije uplatiti na račun Udruženja za kardionefrologiju Srbije.

Broj računa: 105000000002254988-Karnef, AIK banka.

Napomena: na uplatnici polje model ostaviti prazno, a u polje poziv na broj upisati broj licence ili matični broj.

Rok za prijavu radova i slanje sažetaka je 31.03.2019. godine.

Vi ste ovde: Home Karnef 2019