KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Dobrodošli na KARNEF 2017

 

TREĆI MEĐUNARONI KONGRES KARDIONEFROLOGIJE I HIPERTENZIJE

11-13. maj 2017.

Pirot

 

 Drage koleginice i kolege ,

Pozivam Vas  još jednom  na Treći medjunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije i podsećam na datum njegovog odrzavanja: 11.-13. maj 2017. godine. Obećavam da ćete, kao i uvek, dobiti  mnogo novih saznanja  o udruženim bolestima srca i bubrega, novinama u  njihovoj dijagnostici i terapiji, što  će vam biti od neprocenjivog značaja u vašem svakodnevnom radu. 

 

„KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, vaskularni i kardiohirurzi. Po prvi put ove godine sa nama biće i farmaceuti, hemičari i biolozi.

Multidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, prevenciji i lečenju, s obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Rad skupa će se odvijati kroz plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i direktne susrete učesnika sa ekspertima iz pojedinih oblasti. Predviđene su nagrade i priznanja za najbolje istraživačke radove iz oblasti kardionefrologije.

Kao i predhodnih godina na sastanku će biti veliki broj stranih predavača, što svakako govori o značaju i kvalitetu skupa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo na prostorima naše zemlje, već i u regionu i u Jugoistočnoj Evropi. Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u edukativnom i naučno-istrazivačkom radu na polju bolesti bubrega i srca, kao i u organizaciji ovakvih skupova je prepoznata i od strane velikih svetskih asocijacija. Od marta meseca 2016. godine naša organizacija je pridruženi član Svetskog udruženja nefrologa.

Pozivam Vas da nam se pridružite i uzmete aktivno učešće u radu skupa i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

Novina je da će se  sastanak održati u Pirotu u značajno boljim uslovima, nego u Nišu. U organizaciju sastanka uključila se  i Uprava  grada Pirota, kao  i Podružnica Srpskog lekarskog drustva za Pirot.  Oni su  su prepoznali naučno stručni potencijal skupa  i omogućili da  se sastanak realizuje u okviru  prelepog hotela ANA lux spa  koji je otvoren prosle godine. Zahvaljujući gostoprimstvu naših suorganizatora, 12. maja, za sve registrovane učesnike" Karnefa 2017"  biće organizovan izlet sa ručkom na najlepšem delu nacionalnog parka "Stara planina"

Pirot je od  Niša udaljen oko sedamdeset kilometara i predstavlja izuzetno znacajan istorijski, kulturni i privredni  centar Ponišavlja, na raskrsnici puteva koji spajaju dva kontinenta -Evropu i Aziju. Grad je ranije bio poznat pod imenom Mali Jerusalim. Danas njegovi zaštićeni brendovi su pirotski ćilim, pirotska peglana kobasica i pirotski kačkavalj. Ali njegov brend nad brendovima  su netaknute prirodne lepote koje ga okružuju i u kojima cete i vi uživati.

Do skorog viđenja na" Karnefu",

srdačan pozdrav,

Prof dr.Sonja Radenković

Predsednik Organizacionog Odbora

 

 

Vi ste ovde: Home