KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Mišljenja predavača

1. Sve pohvale za KARNEF 2019. Kongres je održan u prijatnoj atmosferi, u Ribarskoj banji. Kongresna sala je bila podjednako komforna kako za  predavače, tako i za slušaoce. Satnica je maksimalno poštovana, a što je najvažnije od svega, bilo je mnogo kvalitetnih i interesantnih predavanja. 

Bila je ovo sjajna prilika za razmenu profesionalnog iskustva sa kolegama iz naše zemlje i inostranstva.

Još jednom sve pohvale za organizaciju jednog ovako velikog skupa i nadam se nastavku saradnje i sledeće godine.

 

Prof. Jelena Nešović Ostojić

Institut za patološku fiziologiju

Medicinski fakultet Beograd

 

2. Mislim da, i ove godine, kao i  mnogih prethodnih, Kongres kardionefrologije i hipertenzije  zaslužuje visoku naučnu ocenu i sve pohvale, pre svega, pažljivo odabranim aktuelnim temama iz ove oblasti. Svedoci smo da mnoga najnovija  bazična i eksperimentalna ispitivanja iz kardionefrologije nisu danas daleko od primene u kliničkoj praksi, što je veoma značajno u dijagnostici i tretmanu pacijenata sa hroničnom bubrežnom bolešću, kao i primarnoj srčanoj slabosti koja se komplikuje bubrežnim otkazom. Najnovija genetska istraživanja u ovoj oblasti, kao i patofiziološki mehanizmi dali su nova saznanja koja pružaju mogućnost za bolje lečenje i pravovremenu dijagnostiku pacijenata koji su u kardiorenalnom ili pak u renokardijalnom sindromu. I ove godine smo imali priliku da čujemo predavanja kolega i eminentnih stručnjaka iz inostranstva, što je naročito značajno i edukativno za mlade lekare, kliničare ali  i mlade  naučnike koji se bave bazičnom naukom. 

Ovaj Kongres je od samog pocetka njegovog postojanja  negovao multidisciplinarni pristup, saradnju  stručnjaka raznih profila, kako u bazičnoj nauci, s jedne strane, tako i lekara-kliničara, nefrologa, kardiologa, endokrinologa, sa druge strane. Edukativni seminari koji su obrađivali aktuelne teme u kardionefrologiji dali su poseban pečat ovogodišnjem skupu i potvrdili, još jednom, njegov kvalitet i potrebu da se i dalje neguje kontinuitet u praćenju naučnih saznanja u oblasti kardionefrologije.

Ribarska Banja je prelepo odabrani anbijent za ovo zbivanje. Još jednom hvala Prof. Sonji Radenković na velikoj energiji i trudu koji ulaže svaki put da bi organizovala ovaj skup, a pre svega na pažljivo odabranim aktuelnim temama.

 

Prof. dr Gordana Peruničić-Peković MD PhD

 

3. KARNEF 2019 je bio vrlo lepo organizovan kongres sa velikim brojem izuzetnih predavčca i zanimljivim predavanjima, perfektno uklopljenim sa društveno-socijalnim događanjima i na atraktivnom mestu kao što je Ribarska Banja.

 

Dr Radmila Novaković

Naučni saradnik

Institut za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu

 

4. Smatram ovaj jednim od najboljih Karnefa do sada.

 

Asist. prof. Dijana Stojanović

Institute of Pathophysiology Faculty of Medicine, Niš

 


5. „Save the date“ dobija značaj kada se spomene KARNEF. Izuzetan naučni skup vredan pažnje svakog nefrologa, kardiologa, fiziologa, biologa... U svoje ime i kolega iz grupe jedva čekamo sledeći skup.

 

Dr Milan Ivanov

 

6. Izuzetan skup vrhunskih profesionalaca od kojih se moglo mnogo toga korisno čuti i naučiti. Primetno je podizanje renomea i značaja skupa sa svakim narednim dešavanjem. Entuzijazam i energija profesorke Radenković oko organizacije i realizacije celog događaja su zaista za divljenje.

 

Dr Zoran Miloradović

Naučni savetnik

Univerzitet u Beogradu, Institut za medicinska istraživanja


7. Pre svega bih želela da Vam čestitam na uspešnoj realizaciji tako velikog poduhvata!

Ucešće na Kongresu koji je okupio veliki broj eminentnih stručnjaka i predavača, meni lično predstavlja veliku čast.

Zahvalna sam na prilici koja mi je ukazana!

Iskrene čestitke!!!

Srdačno,

 

Jelena Lazarević

 

8. Nadam se da sam bar malo doprinela odličnom radu Kongresa. Vama čestitam na entuzijazmu, upornosti, energiji i odabiru tema. Ja sam uživala. U našoj plućnoj sesiji oduševila me je dr Tasić Danijela koja je imala odlično predavanje.

Želim Vam da i dalje uspešno radite.

S poštovanjem,

 

Prof Tanja Pejcić

 

9. Skup je bio dobar, predavanja na visokoj razini, možda bi trebalo imati malo više slušatelja (što je lako reči, a realnost...). Ribarska Banja je jedno od najlepših mesta koje sam video u Srbiji.

 

Lp Prof. Dr Radovan Hojs

University of Maribor 

 

10. Poštovana profesorka Sonja, hvala na zaista prijatnom i iskrenom druženju. Budite dobro. Srdačan pozdrav iz Maribora. 

 

Sebastjan Bevc

Vanredni prof. dr, dr med. 

Šef departmana za nefrologiju

Univerzitetski medicinski centar, Klinika za internu medicinu 

 


11. Dozvolite da Vam se još jednom zahvalim na pozivu i organizaciji skupa.

Pozdrav,

 

Marjan Bosevski

 

12. Hvala vam na vinu, na divnoj konferenciji, svim dobrim ljudima koje sam upoznao (započinjem istraživački rad o uticaju IV gvožđa na srce sa dvoje Italijana), za prelepo mesto u kome smo odseli, u srcu prirode sa šumama i prelepim građevinama - savršeno mesto. I sve to zbog Vas!!! Blagosloveni bili vi i vaš neumorni rad.

 

Donald Silverberg

Medicinski fakultet Univerziteta u Tel Avivu

 

13. Zahvaljujem na Vašem pozivu, odličnom kogresu i ljubaznosti, koju smo sretali na svakom koraku.

Srdačan pozdrav

 

Pavel Skok

 

14. Poštovana prof. Radenković,  

još jednom Vam se zahvaljujem za vaše gostoprimstvo u divnoj Ribarskoj Banji i srdačnu dobrodošlicu.

Čestitke za odličan program kongresa KARNEF i vrhunske predavače.

Nadam se, da sam svojim učešćem doprineo kvalitetu Karnefa.

Jedino je šteta što je na predavanjima bilo tako malo ljudi.

Još jednom puno hvala za sve!!

Srdačan pozdrav,

 

Robert Ekart

 

15. Draga Sonja

Još jednom želim da Vam se zahvalim na pozivu na skup KARNEF. Bilo je zadovoljstvo učestvovati i upoznati se sa kolegama. Organizacija je bila sjajna.

Puno hvala !

 

Grazia Tamma, PhD

Departman bionauke, biotehnologije i biofarmacije

Vanredni prof. fiziologije

Univerzitet Bari Aldo Moro

 


16. 
Ovogodišnji Kongres kardionefrologije je ponovio svoj uspeh iz prethodnih godina, kako po brižljivo odabranim temama, tako i po aktuelnosti iznešenih podataka od strane učesnika bazičara, molekularnih biologa, genetičara, tako i lekara kliničara, eminentnih nastavnika iz zemlje i inostranstva. Neprocenjiv benefit ovakvog skupa je upravo multidisciplinarnost. Otuda i interesovanje učesnika skupa da ponovo dođu narednih godina.

Mišljenja sam da tradiciju ovog Kongresa ne treba prekidati, i pored različitih poteškoća sa kojima se prof. Radenković sreće u toku priprema za održavanje istog. Još jednom iskrene čestitke prof. Radenković na izuzetno dobroj organizaciji i vođenju Kongresa i odabiru predavača, kao i apel nadležnima da pokažu empatiju i razumevanje za neophodnost održavanja ovog Kongresa i u buduće. 

 

Srdačan pozdrav,

 

Prof. dr sc. med. Zorica Rašić-Milutinović

Internistička ordinacija Rašić

 

17. Hvala Vam na ljubaznom pozivu na skup KARNEF-a i gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici ovom prilikom.

Zaista sam uživao što sam Vas video i prisustvovao delu naučnog skupa na tako lepom mestu.

Nažalost, zbog svog rasporeda nisam mogao da ostanem duže i uživam više u Ribarskoj banji,

Sledeći put ću pokušati da ostanem duže.

 

Prof. dr Bernard Canaud

Francuska

Nagrađene publikacije za 2019.

Poštovane koleginice i kolege,

nagrađene publikacije u oblasti kardionefrologije u 2019. godini po javnom pozivu Udruženja za kardionefrologiju Srbije su: 

Prva nagrada

Goran Koračević, Dragan Lović, Marija Zdravković Milovan Stojanović Long-lasting, resistant hypertension should be a part of the aortic dissection risk score  Hypertension Research 2019 ; 42:1836–1838  (IF3,217)

 

Druga nagrada

Antonio Bellasi, Paolo Raggi, Jordi Bover, David A. Bushinsky, Glenn M. Chertow, Markus Ketteler, Mariano Rodriguez, Smeeta Sinha, Carolina Salcedo, Rekha Garg, Alex Gold and Joan Perello Trial design and baseline characteristics of CaLIPSO: a randomized, double-blind placebo-controlled trial of SNF472 in patients receiving haemodialysis with cardiovascular calcification Clinical Kidney Journal, 2019, 1–9  (IF 2,975)

 

Treća nagrada

Dijana Stojanović, Valentina Mitić, Dejan Petrović, Miodrag Stojanović, Aleksandra Ignjatović, Nikola Stefanović, Tatjana Cvetković, Vladmila Bojanić, Gordana Kocić, Marina Deljanin Ilić Association of Plasma Renalase and Left Ventricle Mass Index in Heart Failure Patients Stratified to the Category of the Ejection Fraction: A Pilot Study  HindawiDisease MarkersVolume 2019, Article ID 7265160, 9 pages  (IF 2,561)

Smeštaj Kruševac i Ribarska Banja

Kruševac

Za učesnike kongresa koji su svoj smeštaj uzeli u Kruševcu, biće organizovan prevoz do Ribarske Banje za vreme trajanje kongresa dva puta dnevno.

Napomena: Rezervacije izvršiti do 30.4.2019. godine.

Ribarska Banja

Specijalna bolnica "Ribarska Banja"

Specijalna bolnica Ribarska Banja ima 510 postelja, od kojih 230 u sistemu zdrastvenih ustanova Srbije, dok je preostalih 280 na slobodnom tržištu. U vilama Srbija, Bosna, Hercegovina, Vojvodina, Dalmacija, Slavonija, Hrvatska, Crna Gora i Pogled, pored jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, imaju i standardne i lux apartmane. Na temeljima starog turskog amama iz 17.veka podignut je moderan spa centar.

37205 Ribarska Banja
Tel: 037/865-263
Fax: 037/865-129

Informacije i rezervacije
Tel: 037/865-120, 037/865-270, 063/87-82-886 
www.ribarskabanja.rs 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Vila "Di Lusso"


Vila Di Lusso je savremeni objekat u neposrednoj blizini Specijalne bolnice "Ribarska Banja" (300m), koji će sasvim sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe udobnog smeštaja i prijatnog boravka u ovom banjsko - klimatskom lečilištu. U okviru Vile Di Lusso na raspolaganju vam je 60 ležajeva u dvokrevetnim sobama i apartmanima sa kupatilom. Svaka soba ima sopstveni balkon, televizor(kablovska tv) i bežični internet. Gostima je na raspolaganju restoran, kao i parking, a u okviru objekta je lift. Ribarska Banja je balneološko lečiliste i klimatsko mesto, nalazi se na severnim padinama planine Jastrebac, na nadmorskoj visini od 540m, u dolini Ribarske reke. Smeštena je u središnjem delu Srbije, u Rasinskom okrugu, 220km od Beograda, 35km od Kruševca, i 72km od Niša. Priuštite sebi luksuzan odmor u Vili Di Lusso i uživanje i relaksaciju.

Tel: 037/865-125, 066/202-101 
www.dilusso-ribarskabanja.com 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Vila "Janus"

 

Vila Janus vas očekuje na ulazu u Ribarsku Banju i udaljena je svega 600 metara od centra Ribarske Banje odnosno specijalne bolnice. Vila je novi objekat izgrađen 2006. godine. Smeštaj raspolaže sa 50 ležajeva. Poseduje 4 apartmana za 3 osobe, 1 apartmanom za 4 osobe, 14 dvokrevetnih soba i 2 četvorokrevetne sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, kablovsku televiziju, Internet, parno grejanje, klimu. Uz samu vilu, sagrađen je i restoran Janus u etno stilu. Restoran je dostupan kako korisnicima smeštaja Vile Janus tako i ostalim posetiocima Ribarske Banje. Tradicionalna srpska jela kojima će vas poslužiti u ovom restoranu napravljena su od domaćih namirnica proizvedenih na imanju vlasni smeštaja i restorana Janus. Cene hrane su jako povoljne, a ukoliko se sa vašim društvom u restoranu Janus nađete vikendom uveče Vaš provod će upotpuniti muzički program.

Tel: 037/476-476; 064/20-60-883; 064/51-37-449


Vila "Marija"

Vila Marija u Ribarskoj Banji je moderan i luksuzno opremljen smeštaj koji je od specijalne bolnice Ribarska Banja udaljen 700 metara. Sagrađena je 2010. godine. Smeštaj Marija raspolaže sa 4 studia, jednim apartmanom, jednom jednokrevetnom i sa dve dvokrevetne sobe. Svaka soba ima kupatilo, parno grejanje, klimu i kablovsku televiziju. U okviru smeštaja Marija funkcioniše restoran sa velikom terasom. Za goste ispred vile obezbeđen je parking prostor.

Ribarska Banja
Tel: 069/10-12-949


"Ribarski konaci"


Sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo, LCD TV i besplatan Wi-Fi. Na raspolaganju je takođe i moderno opremljena kuhinja po meri čak i najboljih kulinara. U sastavu Ribarskih Konaka nalazi se i biljna apoteka u kojoj ćete pronaći proizvode pravljene po tradicionalnim recepturama dokazane efikasnosti.

Tel: 066-00-50-55; 065/99-037-19


Vila "Nena"

Svaka soba ima svoje kupatilo i terasu, a u potkrovlju je smeštena zajednička kuhinja. Obezbeđen je parking prostor za goste smeštaja Nena, a u dvorištu smeštaja u toku sezone funkcioniše bar, restoran. Na meniu restorana su roštilj, razna kuvana jela i desert. Vila ima dostupnih sedam dvokrevetnih soba, kao i dve jednokrevetne sobe. Cena noćenja sa doručkom za učesnike kongresa je 1100RSD. Za doručak se služi domaća hrana.

Tel: 037/475-26


Vila "Dynasty"

Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš-kabinom i toaletom, terasu, grajanje, TV-prijemnik, internet sa WiFi-em, mini-bar, kuvalo za kafu, komarnike na prozorima kao i peskire za internu upotrebu. U prijatnom restoranu sa terasom nasim gostima pruzamo i ugostiteljske usluge. Cena noćenja sa doručkom za učesnike kongresa je 1100RSD. Za doručak se služi domaća hrana.

Tel: 062/82-99-397


 

Privatan smeštaj u Ribarskoj Banji

KM turist
Jug Bogdanova 39
Tel: 037/449 720


Smeštaj u Kruševcu

Hotel Golf

HOTEL GOLF STANDARD **

Svojim gostima nudi smeštaj u 16 soba sa 30 ležajeva. Sve sobe su klimatizovane, sadrže mini bar, satelitski tv program, telefon, fen… Hotel krasi izuzetna kuhihja sa svim specijalitetima sa roštilja, kao i bogat izbor morske i rečne ribe.

Cena prenoćišta :

Jednokrevetna soba: 2900 dinara

Dvokrevetna soba: 4200 dinara

Trokrevetna soba: 5400 dinara

Porodični apartman: 6500 dinara

 

HOTEL GOLF LUX ***

Svojim gostima nudi smeštaj u 23 sobe i 6 apartmana sa ukupno 52 ležaja. Sve sobe i apartmani su klimatizovani, sadrže mini bar, tv, telefon, fen, sef, internet. Kupatila su luksuzno opremljena sa djakuzi kadama, a tuš kabinama sa masažerima.

Cena prenoćista:

Jednokrevetna soba: 3600 dinara

Dvokrevetna soba: 5200 dinara

Trokrevetna soba: 6600 dinara

Apartman (za jednu osobu): 5500 dinara

Apartman (za dve osobe): 7500 dinara

 

Boravišna taksa po osobi za jednu noć je 100,00 dinara.

U cenu prenoćista je uračunata internet konekcija, doručak, korisćenje bazena i teretane.

Usluge polupansiona plus 700,00 dinara.

Usluge punog pansiona plus 1400,00 dinara dnevno, po osobi.

Hotel poseduje rent a car usluge.

Ostali sadržaj hotela: FITNES CENTAR, SAUNA, BAZEN, MASAZA, CAFFE BAR

 


Hotel BISER

Hotel BISER ima kapacitet od 3 apartmana i 12 dvokrevetnih soba, čiji su otmeni enterijeri i savremena oprema pogodni kako za boravak poslovnih ljudi tako i za porodični smeštaj.

Cena uključuje noćenje sa doručkom i boravišnom taksom.

Standard soba:

Za jednu osobu: 3350 RSD

Za dve osobe: 5700 RSD

U sobama:

 • Klima uređaj
 • Telefon
 • Mini bar
 • Kablovski internet
 • Besplatan pristup Wi-Fi mreži

Soba 104

Soba 204

Soba 304

Lux soba:

Za jednu osobu: 4350 RSD

Za dve osobe: 6200 RSD

U sobama:

 • Klima uređaj
 • Sef
 • Telefon
 • Mini bar
 • Kablovski internet
 • Besplatan pristup Wi-Fi mreži

Soba 105

Soba 203

Soba 305


Godišnje nagrade za 2019.

Priznanja institucijama i pojedincima za izuzetan doprinos radu Udruženja za kardionefrologiju Srbije:

 1. Klinika za nefrologiju Kliničkog centra Niš
 2. Prof. dr Ljubica Đukanović u oblasti nefrologije
 3. Prof. dr Zorana Vasiljević  u oblasti kardiologije
 4. Prof. dr Đoko Maksić u oblasti nefrologije

Ribarska banja - mesto održavanja Četvrtog međunarodnog kongresa kardionefrologije i hipertenzije - KARNEF 2019 17. - 19. maja 2019. godine

 O banji

Ribarska Banja je ime dobila po ribarima koji su na ovim izvorima pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta za potrebe dvora Kneza Lazara.

Ribarska Banja se nalazi na obroncima Velikog Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 72 km od Niša i 220 km od Beograda. Poznata je kao oaza čistog jastrebačkog vazduha, zdrave hrane i lekovitih termalnih izvora.

Lekovitost ribarskih izvora poznata je ljudima još od praistorije, čemu svedoče arheološka nalazišta u okolini Banje. Zagrlatu Župu, kraj oko Ribarske Banje, dobio je Stefan Nemanja za punoletstvo, dok je Knjeginja Milica sa svojim dvorskim damama održavala lepotu upravo na izvorima u Ribarskoj Banji. Ni Turci nisu bili ravnodušni prema lekovitosti ove vode, pa su podigli hamam- tursko kupatilo na izvorima kako bi održavali zdravlje.

Nakon oslobođenja, 1834. g. Knjaz Miloš je naredio da se naučno ispitaju vode Ribarske Banje na Medicinskom Fakultetu u Beču. Ta godina uzeta je kao godina početka naučno utemeljenog rada. Od tada do danas sve krunisane glave Srbije posećivale su i boravile u Ribarskoj Banji. Naročito je Banju voleo kralj Petar I Karađorđević, koji je ovde često boravio, lečio reumu i radio državničke poslove. Deklaraciju o povratku Kosova i Metohije matici Kraljevini Srbiji potpisao je u Ribarskoj Banji 25. 08.1913.g. Upravo je on i inicirao nagli razvoj i izgradnju Ribarske Banje, koji ne prestaje do današnjih dana., a i zbog celokupne ponude i doživljaja, kao i zbog brojnih nagrada i priznanja Ribarsku Banju nazivaju – kraljevska banja. 

Lekovite vode Ribarske Banje ravne su lekovitim vodama u francuskim Pirinejima i među najboljim su u svetu. U Ribarskoj Banji lekovita voda pomaže u lečenju ortopedskih, koštano-zglobnih i degenerativnih oboljenja, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma, kroz spa-program, radi postizanja optimalnog načina življenja i očuvanja zdravlja. Ribarska Banja, Specijalna bolnica Ribarska Banja, RH centar Ribarska Banja, kao lider zdravstvenog turizma, akcenat stavlja na prevenciju, koja je najbolji lek, a svojim gostima nudi, pored medicinskog i spa programa, brojne prateće sadržaje radi potpunog doživljaja, koji najbrže dovodi do optimalnog stanja organizma. Ova ustanova je od  2009. godine nastavno  naučna  baza Medicinskog fakulteta u Beogradu, što je pravi dokaz da  se radi o  vrhunskoj reprezentativnoj ustanovi.

 

 

Potkategorije

Vi ste ovde: Home KARNEF 2019 Sr